Ervaar vrijheid

Libertas 15m

Lengte: 15m | Top snelheid: 38 knopen | Bereik: 500nm

Uw persoonlijke vrijheid

De verering van de godin van de vrijheid begon meer dan 2000 jaar geleden in het oude Rome.

Voor de Romeinen betekende vrijheid onder andere vrijheid van handelen, onafhankelijkheid en persoonlijke vrijheid. Waarden die nog steeds een essentieel onderdeel zijn van het dagelijks leven.

De Sichterman Libertas bevat al deze elementen.

Aluminium meesterwerk

De relatief brede, rondspant aluminium romp van de Libertas is geoptimaliseerd voor een breed snelheidsbereik.

Hij is qua snelheid gelijk aan de hard-chine planerende rompvormen die in deze maatklasse het meest worden gebouwd, maar met een veel zuiniger en comfortabeler werking bij lage snelheid.

Libertas 15m Ontworpen met een doel

Of het nu de joystickbesturing is die het jacht gemakkelijk en leuk maakt om te navigeren, de luchtcompressor aan boord om speelgoed en uitrusting op te blazen, of de privéruimte om u onderdeks op te frissen voordat u aan land gaat.

Elk detail is ontworpen met een doel, waardoor de Libertas alles kan herbergen wat men zich kan wensen. Deze allround functionele metgezel geeft zijn eigenaars de ultieme keuzevrijheid. De Romeinen zouden trots zijn.

De handtekening van Cor D. Rover staat duidelijk op de Libertas, evenals op andere Sichterman-jachten.

Het unieke ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar dient ook een doel. Het is functioneel, veilig en brengt een glimlach op het gezicht van elke passagier.

De relatief brede, rondspant romp van de Libertas is geoptimaliseerd voor een breed snelheidsbereik. Qua snelheid evenaart hij de hard-chine planerende rompvormen die in deze maatklasse het meest worden gebouwd, maar met een veel zuiniger en comfortabeler werking bij lage snelheid.

Met de geoptimaliseerde romplijnen van Van Oossanen kan de Libertas snelheden bereiken tot 40 knopen met 2 keer IPS 950 geïnstalleerd, waardoor het een van de meest brandstof efficiënte jachten is om de internationale wateren te bevaren.

De eenvoud en doeltreffendheid van het ontwerp van de Libertas zijn het resultaat van honderden jaren zeiljachtgeschiedenis.

Libertas 15m Deck lay-out

libertas 15m layout main deck
libertas 15m layout below deck